Tiramisu chutná skvěle.

Bezlepkové tiramisu

28. prosince 2013 v 18:37 |  Recepty
Co budeme potřebovat na korpus:
5 žloutků, 5 bílků, 5 lžic bezlepkové mouky, 5 lžic cukru krystal, lžíce olivového oleje

Příprava bezlepkového tiramisu:
Ušleháme 5 bílků dotuha a přidáme postupně 5 lžic cukru, lžíci oleje a lžíci teplé vody. Nakonec zašleháme 5 žloutků (vše elektrickým šlehačem).
Mouku pak pomalu zašleháme metlou a nalijeme do vymazaného a kokosem nebo mletými ořechy vysypaného menšího pekáčku (osobně preferuji dortovou formu). Pečeme při teplotě 190 °C v horkovzdušné troubě do růžova (zkusíme špejlí, aby se na ni těsto nelepilo).
Co budeme potřebovat na krém:
100 g cukru moučka, 1 kelímek smetany ke šlehání, 3 vaječné žloutky 1 kelímek mascarpone
Příprava krému:
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mascarone a zamícháme. Zvlášť ušleháme šlehačku a smícháme se žloutky a mascarone.
Upečený korpus necháme vychladnout a poté jej rozpůlíme (podélně na dvě přibližně stejně silné placky). Jednu polovinu vrátíme zpět do formy (jako základ) a polijeme velmi silnou kávou smíchanou s griotkou nebo rumem dle chuti. Větší polovinu krému navrstvíme na politý korpus (když máme čerstvé jahody, můžeme poklást nakrájenými jahodami). Druhý korpus přiklopíme na krém a opět polijeme silnou kávou s alkoholem. Potřeme zbytkem krému a posypeme hořkým kakaem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama